NEŠTO DRUGAČIJE
OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA STARINSKI PASULJ: Od sada ćete je samo tako PRAVITI, ULJE ne POSTOJI u TOME
Tako se nekada pravio, a ukus je boli glava
Napravite pasulj na starinski način koji će vas odmah osvojiti.
Tako se nekada pravio, a ukus je boli glava.
Ukućani će biti prezadovoljni.
Sastojci:
1/2 kg pasulja
3 veće glavice crnog luka
4 čena belog luka
200 ml pasiranog paradajza
1 kašika brašna
so, biber
1 kašika začinske paprike
voda
povrće po izboru
Priprema:
Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.
Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.
Ponovo stavite pasulj da se kuva.
Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.
Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)