za doručak
NAPRAVITE PITU KROMPIRUŠU SA TRIK SASTOJKOM: Domaćinska, jeftina, a RECEPT će vam SVI TRAŽITI
Pitu krompirušu možete da služite i za doručak i za večeru
Krompiruša spada u omiljenije pite na našim prostorima.
Krompiruša se u Srbiji jede često, pogotovo kada je u toku post.
Ova ukusna pita nije komplikovana za pripremu, a danas vam Stvar ukusa predlaže da isprobate nešto drugačije.
U fil od krompira dodajte i povrće, kao što su paprika, šargarepa... Svaka kora se premazuje ovim nadevom, a onda se i posipa filom. Fantasična kombinacija kojoj nećete moći da odolite. Pitu krompirušu možete da služite i za doručak i za večeru.
Sastojci:
2 crna luka
1 čen belog luka
5 krompira
1 paprika
12 kora
ruzmarin
200 g tvrdog sira
1 šolja ulja
1 šolja mleka
Priprema: U dubljem tiganju propržite seckani crni i mleveni belu luk, pa dodajte seckanu šargarepu, krompir i papriku. Stavite grančicu ruzmarina i posolite i pobiberite. Pokolopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Povremeno promešajte i ako je potrebno dodajte malo ulja. U posudi pomešajte ulje i mleko da se dobro sjedine. Na pleh obložen pek papirom stavite četiri kore tako da se preklapaju i da oblože ceo pleh. Premažite uljem i mlekom.
Sipajte polovinu fila i pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite još četiri kore, premažite smesom od ulja i mleka, a onda sipajte drugu količinu fila i pospite preostalim sirom. Poređajte preostale četiri kore, na isti način kao i prethodne. Premažite smesom od ulja i mleka i sve ivici malo savijte na unutra. I njih premažite smesom od ulja i mleka. Pecite u zagrejanoj rern na 180°C oko 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)