Faširane šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/peaceful_cooking
najukusnije!
CAKA ZA NAJSOČNIJE FAŠIRANE ŠNICLE: Evo zašto treba da napravite UDUBLJENJE prstima - biće savršene (VIDEO)
Ovu caku za faširane šnicle ćete obožavati!
Objavljeno: 26.05.2023. 20:28h
Marija Markovic
Ovo je ručak kojim ćete oduševiti celu porodicu!
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa (jagnjećeg ili telećeg)
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica tucane paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 crni luk
- 1/2 crvene paprike
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, seckani peršun, mleveni beli luk, so, slatku papriku, kim, tucanu papriku, rendani crni luk i seckanu crvenu papriku. Dobro promešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. Ruke pokvasite, pa uzimajte po malo smese od mlevenog mesa i oblikujte loptice, pa ih lagano spljoštite šakama. Zatim prstima napravite 3 udubljenja (vidi sliku), a onda pržite u zagreajnom ulju.
(Espreso/Stvar ukusa)