recept
RECEPT ZA NAJSAVRŠENIJU LETNJU BELU ČORBU KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Puna mesa, ali i VITAMINA, obožavaćete je
Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom
Hrana koju jedemo leti se dosta razlikuje od one koje jedemo preko zime. Leti biramo ono što je sveže, lagano i nije teško za stomak.
Pored domaće supe sa rezancima i one sa knedlama, svaka domaćica u svom kuvaru treba da ima i recept za belu čorbu.
Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela, čak je i na slavama svi obožavaju.
Sastojci:
400 g mesa (telećeg, junećeg ili pilećeg)
1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)
1 manji celer
1 crni luk
3-4 krompira srednje veličine
4-5 kašika pirinča
1 žumance
malo pavlake za kuvanje
Priprema:
Meso stavite da se kuva, a crni luk očistite i isecite na pola. Stavite polutke na ringlu da se ispeku. Kada bude gotov, luk dodajte u šerpu u kojoj se kuva meso. Kada je meso pri kraju sa kuvanjem dodajte očišćenu i zelen i celer. Kuvajte dok sve ne omekša.
Procedite supu da dodajte krompir isečen na kockice i pirinač, meso takođe iseckajte kao i šargarepu i celer. Kada se krompir skuva napravite zapršku od brašna i vode, pa kuvajte još par minuta. Kada se čorba malo prohladi dodajte žumance koje ste umutili sa pavlakom za kuvanje i promešajte.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)