RECEPT
SEZONA JE MLADIH KROMPIRIĆA, A OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA IH SPREMITE: Biće MEKANI i AROMATIČNI samo zbog 1 SASTOJKA
Za ručak poslužite najbolji mladi krompir sa aromatičnim puterom i salatom
Sezona je mladog krompira, a svi znaju koliko je on ukusniji i da se mnogo brže sprema od starog. Sve što treba da uradite jeste da za par minuta ispečete ili ispržite. Ali, mladi krompirići mogu da budu mnogo ukusniji.
Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept sa domaćim aromatičnim puterom. Nema nikakvog trika, ali aroma koju dobija zahvaljujući puter je zaista neverovatna.
Mlade krompiriće poslužite kao obrok uz salatu ili kao prilog uz neko meso.
Sastojci:
mladi krompir
160 g putera
5 čenova belog luka
1 veza mirođije
Priprema:
Mladi krompir operite i stavite u šerpu. Prelijte vodom i posolite, pa kratko kuvajte. Za to vreme u posudi pomešajte puter sa mlevenim belim lukom i seckanom mirođijom.
Dobro sjedinite rukama, pa prebacite na providnu foliju i urolajte. Stavite u frižider da se stegne. Krompir koji ste kuvali procedite, a zatim ga propržite u tiganju na malo ulja.
Zatim dodajte 4-5 koluta putera u krompir i pržite dok se ne istopi, uz povremeno mešanje.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)