OBRATITE PAŽNJU
OVAKVOM BATATU IZ RERNE NE MOŽE DA ODOLI NIKO: Običan krompir je MALA MACA za ovo, sve je gotovo za TILI ČAS
Nakon što ga izvadite iz rerne, dok je još vruć, pospite po njemu seckani sveži peršun i narendani parmezan, a potom servirajte
I nad krompirom ima krompir. Ako nikada niste čuli za slatki krompir – batat, a još manje ga probali, propustili ste jednu veoma dobru i zdravu namirnicu. Naime, batat samo na prvi pogled podseća na običan krompir jer ima izdužen i pomalo nepravilan oblik, međutim, pre bi se moglo reći da predstavlja miks šargarepe i krompira.
Sastojci:
2 srednja batata
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka ili dve kašičice belog luka u prahu
kašičica timijana
1/2 kašičice ruzmarina
so i biber po ukusu
rendani parmezan
seckani peršun
Priprema:
Batat ne morate da ljuštite, ali ne zaboravite da koru dobro operete pre sečenja. Isecite ga na štanglice ili kockice, po želji, stavite u vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem i začinite.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite batat da se peče oko 40 minuta ili dok ne poprimi zlatno-braonkastu boju. Ne zaboravite da ga tokom pečenja promešate.
Nakon što ga izvadite iz rerne, dok je još vruć, pospite po njemu seckani sveži peršun i narendani parmezan, a potom servirajte.
Uživajte!
(Espreso)