Piletina, Foto: Printscreen Youtube
preukusno
OVO JELO SE DANAS NAJVIŠE GUGLA: Domaćice ga NA OVAJ DAN SPREMAJU kao lude, TAJNA JE U OVOM PRILOGU
Preukusan recept koje sve domaćice giglaju
Objavljeno: 25.05.2023. 10:54h
> 10:57h
Ivona Jelić
Umesto belog mesa može da se koristi i bilo koje drugo meso postupak je isti. Meso na ovaj način pripremljeno je veoma mekano i sočno.
Recept za piletinu sa šampinjonima:
Sastojci
Potrebno je:
- 500 g belog mesa
- 500 g šampinjona
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 česne belog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 kašika začina
- po želji biber
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika gustina
Za prilog:
- 200 g pirinča
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica začina
Priprema
- Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti.
- U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.
- Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.
- Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.
- Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.
- 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola.
- Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.
- Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso/ Recepti.com)