pripremite ga
OVAKO SE PRAVI TRADICIONALNI SLATKI KUPUS: Recept ćete prenositi sa GENERACIJE NA GENERACIJU, a na kraju IDE OVO
Po želji, na kraju možete dodati i malo isceđenog limuna
Mnogi imaju neki svoj recept za pravljenje kupusa, a verujemo da će vam baš ovaj postati tradicija, koja će se prenositi s generacije na generaciju.
Sastojci:
1 kilogram kupusa
150-200 grama mlevenog mesa (opciono)
1 veliki luk
3 čena belog luka
1 zelena i 1 crvena paprika
1 kašika čili paste
1 kašika paradajz pirea
5 kašika maslinovog ulja
1 kašičica paprike
1 kašičica crvene paprike
1/2 kašičice crnog bibera
1/4 kašičice kima
1/4 kašičice sumaka (opciono)
So
Limunov sok (opciono)
Priprema:
Mleveno meso staviti da se prži u tiganju, na maslinovom ulju, pa dodati isečeni crni i beli luk, kao i paprike i biber i čili i paradjz pire. Sve promešati, pa dodati kupus, isečen na trakice. Sve izmešajte i dodajte začine, pa ostavite da se krčka na laganoj vatri. Po želji, na kraju možete dodati i malo isceđenog limuna.
(Espreso/Informer)