Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes
brzo al ne i kuso
EVO IDEJE ZA RUČAK NA BRZINU: Kada nemate vremena, ovaj ĐUVEČ ima sve što vam treba, ali postoji CAKA
Ukusno, nutritivno i brzo, idealan brzinski ručak
Objavljeno: 24.05.2023. 10:24h
Ivona Jelić
Za sve one koji su zaposleni ili nemaju dovoljno vremena za neko detaljno i lagano pripremanje hrane. Bez obzira ako se žurite u pripremi hrane, i brzo spremljeni obrok bi trebalo da bude kvalitetan i nutritivno bogat.
Takav ručak je brzinski đuveč sa kobasicama, evo šta vam je potrebno i kako se sprema:
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
- 1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
- a ravna kašika suvog začina
- 300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
- 2 čaše ili šolje pirinča
- so, biber, peršunov list
- 50 – 100 ml ulja ( ne morate da merite nego nagnete flašu pa se čuje 2 ili 3 “klo, klo”
Priprema:
- Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
- Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta.
- Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.
- Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač.
- Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.
- Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.
- Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri.
- Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.
- Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari.
- Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.
- Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.
- Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano.
Prijatno.
Kako se sprema đuveč:
(Espreso/ Domaći recepti)