Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

brzo al ne i kuso

EVO IDEJE ZA RUČAK NA BRZINU: Kada nemate vremena, ovaj ĐUVEČ ima sve što vam treba, ali postoji CAKA

Ukusno, nutritivno i brzo, idealan brzinski ručak

Objavljeno: 24.05.2023. 10:24h

Za sve one koji su zaposleni ili nemaju dovoljno vremena za neko detaljno i lagano pripremanje hrane. Bez obzira ako se žurite u pripremi hrane, i brzo spremljeni obrok bi trebalo da bude kvalitetan i nutritivno bogat.

Takav ručak je brzinski đuveč sa kobasicama, evo šta vam je potrebno i kako se sprema:

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
  • 1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
  • a ravna kašika suvog začina
  • 300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
  • 2 čaše ili šolje pirinča
  • so, biber, peršunov list
  • 50 – 100 ml ulja ( ne morate da merite nego nagnete flašu pa se čuje 2 ili 3 “klo, klo”
foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Priprema:

  1. Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
  2. Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta.
  3. Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.
  4. Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač.
  5. Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.
  6. Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.
  7. Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri.
  8. Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.
  9. Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari.
  10. Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.
  11. Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.
  12. Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano.

Prijatno.

Kako se sprema đuveč:

(Espreso/ Domaći recepti)