recept
OVAKVU BORANIJU SU PRAVILE SAMO NAŠE BAKE: Zavoleće je i oni koji su PROTIVNICI, 1 SASTOJAK daje POSEBAN ukus
Može se spremati na mnogo načina, a mi vam donosimo kuvanu verziju
Boranija je jedno od jela koje Srbi obožavaju da jedu. Postoje retki koji ga ne vole, ali kada probaju ovaj recept zavoleće ga i oni.
Može se spremati na mnogo načina, a mi vam donosimo kuvanu verziju.
Potrebno je:
500 gr boranije (može smrznute)
1 glavica crnog luka
5-6 čena belog luka
2 šargarepe
peršunov lista
2-3 krompira
1 zelena paprika
ulje, crvena paprika
biber, začin so
Priprema:
Propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu pa dodati boraniju i ceo krompir. Dodati crvenu papriku pa naliti vodu da boranija i krompir se skuva.
Kuvani krompir se izvadi pa se dodad nekoliko kašika vruće tečnosti iz boranije.
Izgnječiti dodati seckan peršun i izgnječen beli luk izmiksiriti pa vratiti u boraniju da prokuva.
Dodati suvi začin, ili so, boranija je dobila na gustine i fantastičnog je ukusa.
Majke i snajke:
(Espreso/BakinaKuhinja)