preukusno!
SVI SE KUNU U OVAJ RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Caka je u JEDNOM POKRETU, nikad MEKŠI niste probali
Bakin kolač je jedna od najčešćih i najvoljenijih srpskih poslastica.
Ovaj recept za bakin kolač isprobale su mnoge domaćice, a svaka garantuje da je najbolji!
Sastojci
- 4 veca jaja
- 300 ml ulja
- 300 gr secera
- korica od jednog veceg limuna
- 250 ml mleka
- 600 gr brasna
- 1 prasak za pecivo
Priprema
1. Izmesati jaja i secer mikserom pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.
2. Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi zlicom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 zlice smese ), pa zatvoriti kalup i peci dok se ne upali zeleno svetlo a ugasise crveno ili dok ne porumeni.
3. Na nekim aparatima za galete obavestava lampa kada svetli crveno tada galete se trebaju jos peci a kada se izgasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete su gotove i odma vaditi iz kalupa.
(Espreso/Coolinarika)