PRIJATNO!
PIKANTNA BELA ČORBA PUNA POVRĆA: Norvežani imaju NAJBOLJI RECEPT za ovo jelo (VIDEO)
Isprobajte i čuveni recept za norvešku belu čorbu
Bela čorba je nešto što srpske domaćice prvo nauče da spremaju, jer osim što je jednostavna i neverovatno je ukusna. Može da zameni obrok, a može da se služi i pre glavnog jela.
Danas vam predlažemo da isprobate i čuveni recept za norvešku belu čorbu koja se pravi sa ribom i dosta povraća, a pikantan ukus joj daje ljuta papričica. Oduševiće vas već na prvi zalogaj, a sprema se slično kao i naša.
Sastojci:
1 crni luk
20 g putera
1 praziluk
1 paprika
1 šargarepa
1 ljuta papričica
2 krompira
2 l vode
100 g pečuraka
2 čena belog luka
400 g tune (mogu fileti ribe po želji)
1 žumance
100 ml pavlake za kuvanje
1 veza peršuna
Priprema:
U dublju šerpu sipajte ulje i puter. Propržite sitno seckani crni luk i praziluk, a kada omekšaju dodajte sitno seckanu papriku, rendanu šargarepu i seckanu ljutu papričicu. Poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte krompir isečen na kockice, pa sipajte vodu i kuvajte još 15 minuta posle ključanja.
Za to vreme propržite seckane pečurke sa belim lukom i dodajte u čorbu. Ribu propžite sa obe strane i ubacite u čorbu. Začinite po želji, promešajte i kuvajte još 15 minuta. Umutite žumance sa pavlakom za kuvanje, pa sipajte dve kutlače supe u tu smesu i promešajte. Zatim smesu sipajte ponovo u čorbu i još jednom promešajte. Ugasite šporet i ostavite čorbu još 15 minuta, pa pospite seckanim peršunom i služite. Prijateno!
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)