Cigara burek, Foto: Printscreen/ Youtube/ MERAK SOFRA
Recept
TURSKI CIGARA BUREK IZ RERNE GOTOV ZA 20 MINUTA: Nema boljeg, HRSKAVIJEG i ukusnijeg DORUČKA
Brzo, jeftino i ukusno je sve što želimo na svojoj trpezi rano izjutra
Objavljeno: 23.05.2023. 06:30h
Ivona Jelić
Burek generalno potiče iz turske kuhinje, cigara burek se genralno prži u dobokom ulju, ali mi za vas imamo zdraviju varijantu iz rerne. Nije ništa manje ukusan, čak je i duže hrskav, a sigurno je zdraviji.
Evo kako da spremiteturski cigara burek bez po muke, vrlo brzo:
Sastojci:
- turske kore za pitu - 8 komada, trouglovi
- sir - 1 i 1/2 šolja, izmrvljeni
- peršun - 1/3 šolje, sirno iseckan
- maslac - za premazivanje kora
- žumance - 1 komad
Priprema:
- Pripremanje cigara bureka počinje mešanjem izmrvljenog sira sa peršunom.
- Nakon toga treba da namažemo svaku koru maslacem.
- U široki kraj trougla raspoređujemo smesu sa sirom.
- Presavijamo po malo sa obe strane kore (široki kraj) i uvijamo u rolnicu.Nakon toga svaku piticu tompus premazujemo umućenim žumancem.
- Pečemo male pitice u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 15-20 minuta.
Prijatno!
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso/ Bonapeti)