nedeljna poslastica
RECEPT ZA ŠUPLJE MINI KROFNE: Mekane kao duša, TOPE SE u ustima
Uz ovaj recept napravićete najmekše mini krofne do sada
Ljubitelji krofni će se oduševiti ovim receptom. Spremaju se na brzinu, nema mešenja testa, a kašikom se sipaju u vrelo ulje. Možete da ih jedete za doručak sa džemom ili eurokremom, a dodavanje jogurta u smesu ih čini baš mekanim.
Takođe u smesu za krofne dodajte i malo rendane kore limuna i biće osvežavajuće i mirisne.
Sastojci:
1 jaje
prstohvat soli
5 kašika šećera
240 ml jogurta
140 ml mleka
1 kašičica rendane kore limuna
oko 300 g brašna
2 kašičice praška za peciva
Priprema:
U posudi penasto umutite jaje, so i šećer. Dodajte jogurt i mleko, pa sjedinite. Zatim dodajte rendanu koru limuna, kao i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite, pa kašikom vadite i stavljajte u tiganj sa vrelim uljem.
Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus da se ocede. Uvaljajte u šećer.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)