recept
GORDON REMZI OTKRIO TAJNU KAKO DA VAM SVINJETINA BUDE MEKANA I SOČNA: Domaćice, od sada ćete je samo OVAKO SPREMATI
Ako želite da napravite najukusniji ručak, koji će svi hvaliti, naš je predlog svinjsko meso po receptu Gordona Remzija
Čuveni kuvar, Gordon Remzi, je na svom YouTube kanalu otkrio kako da napravite svinjsko meso kao iz najboljih svetskih restorana i to sa manje od 10 minuta. Ovo je odlično jelo, pogotovo ako ste u žurbi, a preko milion ljudi je oduševljeno. Ispržite svinjsko meso, a poslužite sa prženom pršutom i povrćem.
Neverovatno ukusno i jednostavno, a kada jednom probate, stalno ćete se vraćati. Gordon je otkrio da se tajna fantastičnog ukusa svinjskog mesa krije u dodavanju belog luka. On ga čini pikantnijim i daje mu blagu hrskavost.
Sastojci:
4-5 šnicli svinjskog filea
par šnita pršute
1 manji ljubičasti luk
200 g kukuruza
par komada čeri paradajza
1 kašičica tucane paprike
malo maslinovog ulja
150 g bebi spanaća
šaka svežeg bosiljka
beli luk u prahu malo putera
1-2 kašike sirćeta
Priprema:
U suv tiganj, koji ste malo posolili, dodajte kukuruz i ljubičasti luk isečen na rebarca. Dok se povrće peče, u drugi tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte meso koje ste prethodno dobro posolili i pobiberili, kao i bogato posuli belim lukom u prahu. Stavite meso u tiganj, dodajte malo putera i ne okrećite dok se jedna strana ne isprži.
Okrenite sa druge strane, pa ispržite i nju. Kada su kukuruz i luk lepo prepečeni, dodajte malo maslinovog ulja, kao i kašičicu do dve maslinovog ulja koji ste pomešali sa tucanom paprikom, a zatim dodajte i čeri paradajz koji ste isekli na polovine. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga na tanjir sa ubrusom, da se ocedi.
U gotovo povrće dodajte spanać i bosiljak, pa prelijte sirćetom i maslinovim uljem i promešajte. Sklonite povrće sa šporeta, pa tiganj u kojem je bilo meso očistite, i ponovo sipajte maslinovo ulje. Stavite pršutu i pržite je po 15 sekundi sa obe strane. U tanjiru servirajte povrće, preko stavite prženu pršutu, a onda i parče mesa. Ako želite preko dodajte još malo povrća i pršute.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)