ručak
POHOVANE TIKVICE ĆE BITI SOČNE SAMO AKO U NJIH DODATE 1 SASTOJAK: Brzo zapišite ovaj STARINSKI RECEPT
Priprema je vrlo jednostavna
Najjednostavniji, a najljepši recept za pohovane tikvice.Tikvicama u ovom periodu niko ne može da odoli. Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite, ali pohovane su najbolje.
Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ćete obogatiti ako u smesu od jaja dodate i rendani sir. I brašna ne morate da koristite puno, dovoljna je samo jedna kašika.
Sastojci:
2 tikvice 100 g tvrdog sira 3 jajeta 1 kašičica mirođije 1/2 kašičice slatke paprike 1/3 kašičice bibera 1/2 kašičice bosiljka soli po ukusu 100 g prezli 1 kašika brašna
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima.
Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede, piše Stvar ukusa.
Majke i snajke:
(Espreso/Krstarica)