Pileća bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/tripodproduction3
preukusno!
SRBI NISU ČULI ZA PILEĆU BAJADERU: Zbog neobičnog imena svi je žele probati, a evo U KOJIM PRILIKAMA SE SPREMA
Ovo jelo je idealno da se servira kao glavni obrok, pogodno je i za svečanije posluženje
Objavljeno: 19.05.2023. 11:28h
> 11:39h
Marija Markovic
Recept za jelo neobičnog imena je zapravo veoma jednostavan.
Nema komplikovanih filova ni kora, što je prva asocijacija na reč "bajadera", i zapravo se veoma jednostavno pravi.
Ovo jelo je idealno da se servira kao glavni obrok, kao i za svečanije posluženje. Sve je u sečenju i serviranju. Manji komadi su elegantniji, veći su savršeni uz salatu za ručak.
Sastojci:
- 2 filea pile'eg belog mesa
- 300gr suvog kuvanog mesa po izboru
- 180gr kisele pavlake
- 200 gr kačkavalja
- 2 cela jajeta
- 3-5 kašika senfa
- 3 čena belog luka
- so i biber
Priprema
- Belo meso odvojte od kosti i secite na tanje šnicle. Izlupajte ih tučkom, posolite i pobiberite prema ukusu.
- Vatrostalnu posudu blago nauljite i poređajte šnicle od belog mesa. Premažite ih sa senfom i pospite seckanim belim lukom.
- Potom poređajte suvi vrat isečen na tanke šnite.
- Preko suvog vrata pospite kačkavalj.
- A potom sve dobro prekrijte preostalim belim mesom.
- U posebnoj činij umutite pavlaku i jaja i začinite po ukusu. Prelijte smesu preko mesa.
- Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite "bajaderu" oko jedan sat.
- Kada se sve lepo zapeče, izvadite iz rerne i ostavite da dobro ohladi.
- U zavisnosti od vrste posluženja, secite na veće komade ili manje koce. Za višu bajaderu koristite samo veće količine sastojaka i pravite dodatne redove.
(Espreso/Telegraf)