Sok od celera, Foto: Profimedia

RECEPT

EVO OD KOG DELA SE PRAVI SOK OD CELERA: Otkrivene SVE TAJNE vezano za OVAJ ZDRAVI NAPITAK

Najbolje je ujutru na prazan želudac ili nakon popijene vode sa limunom

Objavljeno: 18.05.2023. 20:25h

Evo za šta je dobar i kako se pravi sok od celera. nećete verovati kada budete videli povlastice koje vam ovo povrće pruža.

SOK OD CELERA – globalni hit i sok koji je obojio društvene mreže u zeleno! Boja itekako primamljiva, a ukus i benefiti…, šta znate o tome? Ovaj sok nije samo trend, mnogima je postao način života i prava opsesija. O benefitima, ali i načinu pripreme, čuvanja i konzumiranja čitajte u nastavku.

Sok od celera je mnogim ljudima jutarnja rutina, nešto što je obavezno kako otvore oči.

foto: Profimedia

U nastavku vam pišem najčešća pitanja i odgovore na temu soka od celera.

OD KOG DELA CELERA SE PRAVI SOK?

Sok se pravi od stabljika celera, ne od korena.

KAKO SE PRAVI SOK?

Najbolji način je da propustite stabljike kroz sokovnik i tako automatski dobijate sok. Ukoliko koristite blender, iseckajte stabljike, stavite ih u aparat, procesuirajte dok ne dobijete ujednačenu masu, a zatim kroz gazu procedite smesu, da dobijete samo sok. U oba slučaja, sok popijte odmah.

KADA JE NAJBOLJE PITI SOK OD CELERA?

Najbolje je ujutru na prazan želudac ili nakon popijene vode sa limunom. Nakon toga ne treba ništa jesti ni piti 15-30 min. U slučaju da ne možete sok da popijete ujutru, popijte ga bilo kada 30 min pre jela ili 60 min nakon obroka.

VAŽNO!!! Sok od celera nije zamena za doručak. 15-30 min nakon ispijanja soka, obavezno je doručkovati!

foto: Printscreen/youtube/DijetaMeseceveMene

ZAŠTO JE SOK OD CELERA DOBAR?

Prirodni natrijum iz ovog soka se lepi na loše i toksične soli iz hrane koja nije najzdravija i na taj način ih izvlači iz tela. Ovaj natrijum ujedno stabilizuje pritisak i dovodi organizam u stanje najoptimalnije hidriranosti.

KOJU KOLIČINU SOKA TREBA POPITI?

Najbolji efekti se postižu ispijanjem 1/2 l soka od celera svakoga dana. Ukoliko vam je to previše, počnite sa 1/2 šolje, pa postepeno povećavajte količinu.

Odlične recepte i sjajnu atmosferu u emisiji Majke i snajke danas obećava porodica Dimitrijević:

(Espreso/ Veseli zalogaji)