Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

trik

PRE NEGO ŠTO STAVITE MESO U SUPU ILI ČORBU MORATE URADITI 1 STVAR: Samo tako NEĆE BITI ŽILAVO i BEZUKUSNO

Najmanje se priprema kuvano meso, jer ono često bude suvo i bezukusno. Ali, i to može da se promeni

Objavljeno: 18.05.2023. 17:11h

Srbi spadaju u narod koji ne može da zamsili ručak bez mesa. U gotovo svako jelo se stavlja neka vrsta, a najčešće se jede roštilj ili pečeno meso.Postoji bezbroj načina na koji možete da ga spremite, a da bude ukusno i sočno.

Najmanje se priprema kuvano meso, jer ono često bude suvo i bezukusno. Ali, i to može da se promeni. Svi oni koji su na nekom režimu ishrane i mogu da jedu samo kuvano, ili jednostavno žele da jedu laganu hranu, mogu da naprave ukusno kuvano meso.

foto: Bakina kuhinja

Iskusne domaćice su otkrile kako se pravilo kuva, tj. da li se stavlja u ključalu ili hladnu vodu.

U zavisnosti od toga šta želite da pripremite, zavisi i temepratura vode. Kako bi i kuvano meso bilo sočno, pridržavajte se ovih saveta.

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Ako vam treba meso za salatu ili bilo koje drugo jelo, sem čorbe i supe, onda ga kuvate u ključaloj vodi. Ostavite da se ohladi u bujonu (vodi u kojoj se kuvalo) jer će tako biti mnogo ukusnije i sočnije.

Ovo pravilo posebno važi za pileće meso.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)