Pileća supa, Foto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

domaće jelo

RECEPT ZA PILEĆU SUPU KAKVU DO SADA NISTE PROBALI: Ubacite 1 NAMIRNICU i dobićete NAJUKUSNIJE JELO do sada

Predlažemo da napravite lagani ručak koji će vas zasiti.

Objavljeno: 17.05.2023. 21:22h > 21:24h

Jedno od prvih jela koje svaka domaćica nauči da sprema je pileća supa. Od onih pravih domaćinskih, koje su pravile naše bake, uvek nam kreće voda na usta, a jedna od najlepših je i ona sa knedlama.

Danas vam predlažemo da napravite lagani ručak koji će vas zasiti. U pitanju je pileća supa sa raznovrsnim povrćem koja je puna vitamina i minerala koji će vam ojačati imuni sistem. Uživajte!

foto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

Sastojci:

350 g bataka ili karabataka

1,5 l vode

2 crna luka

1 šargarepa

2-3 krompira

2 kašike pirinča

zrna bibera

3 lovorova lista

1 šolja smrznutog graška

1 jaje

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U šerpu stavite meso i prelijte vodom, pa kuvajte dok piletina ne omkeša. Kašikom sklanjajte penu koja će se pojaviti povremeno. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendanu šargarepu. Pržite minut, dva i onda dodajte kutlaču bujona (vode u kojoj se meso kuva).

Ostavite da se dinsta još par minuta, pa sklonite sa šporeta. Izvadite meso iz šerpe i ostavite da se ohladi. U šerpu u kojoj se kuvalo meso dodajte krompir isečen na kockice, pa posle 2-3 minuta dodajte i pirinač. Stavite zrna bibera i lovorovo lišće, pa kuvajte dok krompir ne omekša. Zatim dodajte proprženi crni luk i šargarepu i promešajte.

Dodajte grašak i kuvajte još 10 minuta, a minut pred kraj dodajte i umućeno jaje. Promešajte i ako je potrebno posolite. Sklonite sa šporeta i dodajte meso koje ste iseckali, pa služite. Prijatno!

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)