domaće jelo
RECEPT ZA PILEĆU SUPU KAKVU DO SADA NISTE PROBALI: Ubacite 1 NAMIRNICU i dobićete NAJUKUSNIJE JELO do sada
Predlažemo da napravite lagani ručak koji će vas zasiti.
Jedno od prvih jela koje svaka domaćica nauči da sprema je pileća supa. Od onih pravih domaćinskih, koje su pravile naše bake, uvek nam kreće voda na usta, a jedna od najlepših je i ona sa knedlama.
Danas vam predlažemo da napravite lagani ručak koji će vas zasiti. U pitanju je pileća supa sa raznovrsnim povrćem koja je puna vitamina i minerala koji će vam ojačati imuni sistem. Uživajte!
Sastojci:
350 g bataka ili karabataka
1,5 l vode
2 crna luka
1 šargarepa
2-3 krompira
2 kašike pirinča
zrna bibera
3 lovorova lista
1 šolja smrznutog graška
1 jaje
Priprema:
U šerpu stavite meso i prelijte vodom, pa kuvajte dok piletina ne omkeša. Kašikom sklanjajte penu koja će se pojaviti povremeno. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendanu šargarepu. Pržite minut, dva i onda dodajte kutlaču bujona (vode u kojoj se meso kuva).
Ostavite da se dinsta još par minuta, pa sklonite sa šporeta. Izvadite meso iz šerpe i ostavite da se ohladi. U šerpu u kojoj se kuvalo meso dodajte krompir isečen na kockice, pa posle 2-3 minuta dodajte i pirinač. Stavite zrna bibera i lovorovo lišće, pa kuvajte dok krompir ne omekša. Zatim dodajte proprženi crni luk i šargarepu i promešajte.
Dodajte grašak i kuvajte još 10 minuta, a minut pred kraj dodajte i umućeno jaje. Promešajte i ako je potrebno posolite. Sklonite sa šporeta i dodajte meso koje ste iseckali, pa služite. Prijatno!
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)