Carska pita, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
Jednostavan doručak
NAJBOLJI RECEPT ZA JEFTIN DORUČAK KAKAV NISTE PROBALI: Pita će samo na JEDAN NAČIN ispasti mekana, OVO JE CAKA
Dodajte brašno s praškom za pecivo i dobro izmiksajte pa ulijte ulje i izmešajte
Objavljeno: 17.05.2023. 06:30h
Ivona Jelić
Carska ili španska pita, jedan je od onih recepta koji ima milion varijacija na temu, i to je ono što volimo kod recepata za bilo koje doba dana, da u njega možemo bilo šta da smućkamo, sastojke koje nemamo i da ih zamenimo novim, i da svejedno sve bude vrhunskog ukusa.
Evo jednog od predloga, a vama ako nešto ne odgovara zamenite nećim drugim, i pišite u komentarima da vidimo šta ste novo smislili:
- 4 jaja
- 1 čaša jogurta ili kiselog mleka
- 1 čaša od jogurta ulja
- 2 čaše od jogurta brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- so po potrebi
- 200 g sira
- 200 g šunke
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2-3 kisele paprike
Priprema:
- Narežite šunku i sir na manje komae, ili ako su u komadu narendajte ih. Kisele krastavce i kiselu papriku narežite na trakice.
- Slasna peciva s tri vrste sira gotova za 30 minuta
- Razbijte jaja u posudi za mešanje pa dodajte jogurt i dobro izmešajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i dobro izmiksajte pa ulijte ulje i izmešajte. U smesu postepeno dodajte šunku, sir, krastavce i papriku te dobro promešajte.
- Namastite i pobrašnjavite posudu za pečenje pa prebacite smesu i izravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stupneni 30 minuta.
PITA IZ SNOVA OSVOJILA PRVO MESTO! Proglašeni pobednici majki i snajki za prošlu nedelju A TEK KAKVU PICU PRAVE:
(Espreso/ Noizz Food)