Snikers torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Gurman TV
prste da poližeš
ŽENE U SRBIJI POLUDELE ZA OVOM TORTOM, GRABE SE ZA RECEPT: Ovom ČOKOLADNOM UŽIVANJU niko ne može da odoli
Fil, slojevi, ukusna i mekana čokolada i hrskavi kikiriki čine savršenu kombinaciju za nešto slatko ukoliko bi trebalo da dočekate goste
Objavljeno: 16.05.2023. 17:49h
Ivona Jelić
Sigurni smo da većina vas voli snikers čokoladu, ukoliko je to slučaj i torta će za vas biti vrhunska poslastica. Priprema uopšte nije toliko komplikovana kao što se čini na prvi pogled, pogotovo ako lepo pratite uputstva.
Fil, slojevi, ukusna i mekana čokolada i hrskavi kikiriki čine savršenu kombinaciju za nešto slatko ukoliko bi trebalo da dočekate goste. Evo recepta za Snikers tortu:
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 90 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 25 g neslanog putera
- 30 ml mleka
- 75 g brašna
- 15 g kakao praha
Za fil:
- 120 g šećera
- 55 g neslanog putera
- 85 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
- 100 g kikirikij
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g kikirikija
Još:
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g šećera u prahu
- 200 g krem sira
Priprema:
- U šerpu sipajte vodu i kada provri preko stavite posudu u kojoj su jaja, šećer i vanila. Kratko kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pa penasto umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao i promešajte da se svi sastojci sjedine. Otopite puter i mleko, pa dodajte malo smese sa brašnom i sjedinite. Dobijenu smesu sa mlekom sipajte u smesu sa brašnom. Sipajte u kalup obložen pek papirom i malo protresite da se smesa lepo rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi.
- U šerpu sipajte šećer i kuvajte dok se ne karamelizuje. Zatim dodajte puter, so i slatku pavlaku. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprastano mešanje. Sipajte u neku posudu i kada se malo ohladi dodajte kikriki. Promešajte, pa ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temepraturi. Slatku pavlaku otopite sa čokoladom, pa dodajte kikiriki i promešajte. Ostavite da se skroz ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir.
- Koru presecite na pola, pa jednu polovinu stavite u kalup. Premažite filom od krem sira, pa preko premažite fil sa šećerom i kikirikijem. Stavite drugu koru, pa premažite filom od krem sira. Preko sipajte glazuru. Stavite u frižider na 1-2 sata.
MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam:
(Espreso/ Stvar ukusa)