za ručak
URADITE OVO SA MLEVENIM MESOM I DOBIĆETE NAJSOČNIJE FAŠIRANE ŠNICLE: Do sada ih ovako niste spremali
Svaka kuvarica ima svoje recept, a postoji jedan način kako da vam budu najsočnije
Spremite faširane šnicle od kojih će vam krenuti voda na usta.
Svaka kuvarica ima svoje recept, a postoji jedan način kako da vam budu najsočnije.
Nećete moći da prestanete da ih je jedete.
U mleveno meso dodajte začine i povrće i napravite najukusnije faširane šnicle. Bitno je da smesu marinirate pola sata, kao i da prstima napravite udubljenje na mesu, jer će tako biti sočnije i ukusnije, a i ravnomerno će se ispeći.
Sastojci:
1 kg mlevenog mesa (jagnjećeg ili telećeg)
1 veza peršuna
2 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica kima
1 kašičica tucane paprike
1/2 kašičice bibera
1 crni luk
1/2 crvene paprike
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, seckani peršun, mleveni beli luk, so, slatku papriku, kim, tucanu papriku, rendani crni luk i seckanu crvenu papriku. Dobro promešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. Ruke pokvasite, pa uzimajte po malo smese od mlevenog mesa i oblikujte loptice, pa ih lagano spljoštite šakama. Zatim prstima napravite 3 udubljenja (vidi sliku), a onda pržite u zagreajnom ulju.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)