PREUKUSNO!
NAPRAVITE KROFNE BEZ MLEKA I JAJA I ODLEPIĆETE KOLIKO SU UKUSNE: Sve su POPULARNIJE, u ovome je trik
Napravite preukusne mekane krofne prazne ili sa punjenjem po želji.
Krofne su jedna od omiljenih poslastica našeg naroda. Svi ih volimo, mogu biti sa različitim punjenjima, ali, većina ih voli tradicionalno samo sa šećerom u prahu.
Nekada su se umakale u med ili sirup od šećera, a danas se najčešće jedu sa raznim slatkim prelivima i glazurama, kao i punjene čokoladom, vanilom... Pripremanje krofni je danas toliko napredovalo, da skoro svaki region ima neke specifičnosti kada je u pitanju njihova priprema. Popularne su i dekorativne krofne, koje pored fenomenalnog ukusa pružaju i užitak za oko degustatora. Mi vam predlažemo da isprobate i ove koje se prave bez jaja i mleka, a koje su neverovatno ukusne.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašika ulja
- 1 kašika suvog kvasca
Priprema: U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer. Dobro sjedinite, pa dodajte ulje, brašno i so. Umesite testo nauljenim rukama. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 15 minuta. Nakon toga ponovo premesite i ostavite da odmori još pola sata. Od dobijenog testa oblikujte 7 loptica. Pokrijte providnom folijom dok se ulje ne zagreje. Rukama raširite testo tako da napravite krug u sredini. Pržite sa obe strane.
(Espreso/Stvar ukusa)