NEODOLJIVO
OVAKO RUMUNI SPREMAJU PAPRIKAŠ: Ukusniji je od NAŠEG jer stavljaju 1 sastojak za PIKANTNIJI UKUS, recept KIDA
Sprema se vrlo lako, a ukus je izvanredan
Rumuni imaju svoj recept za pileći paprikaš koji je toliko pikantan da ćete ga napraviti prvom prilikom.
Sprema se vrlo lako, a ukus je izvanredan.
Bolji recept od ovog nećete nigde naći.
Oni za pripremu ovog jela kao osnovne namirnice isto koriste krompir i piletinu, ali za pikantniji ukus dodaju ljutu papričicu, kao i dosta začina i povrća koji ovo jelo čine još ukusnijim.
Sastojci:
600 g bataka
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašika ulja
so, biber
Još:
600 g krompira
2 crna luka
1 crvena paprika
1 ljuta papričica
4 bela luka
2 mlada luka
1 veza peršuna
1 veza mirođije
200 g čeri paradajza
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica korijandera
Priprema: Isecite meso, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom. Dodajte ulje i dobro promešajte da se sastojci sjedine, a onda marinirajte nekih 15 minuta. Propržite meso s obe strane, a u šerpi propržite krompir koji ste isekli krupno. Izvadite krompir iz tiganja, pa dodajte krupno sečeni crni luk i kada on omekša dodajte seckanu papriku i ljutu papričicu. Kada se povrće isprži vratite meso i krompir. Dodajte seckani mladi luk, peršun i mirođiju, kao i seckani čeri paradajz, beli luk, posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i korijanderom. Dobro promešajte. Poklopite i kuvajte još 10 minuta na niskoj temperaturi.
(Espreso/Stvar ukusa)