drugačija je
1 CAKU SA BORANIJOM SVAKA KUVARICA TREBA DA ZNA: Biće ukusna SAMO ako u nju SIPATE 1 SASTOJAK
Recept je jedinstven, jer postoji jedna caka
Napravite čorbastu boraniju koja će vam oporaviti organizam.
Jelo na kašiku koje naše bake i majke i redovno prenose.
Recept je jedinstven, jer postoji jedna caka.
Sastojci
Potrebno je:
450 g boranije
1 veća glavica crnog luka
malo celerovog korena
1 krompir
1 dl kuvanog paradajza
1 kašičica aleve paprike
po potrebi soli
biber
po potrebi vode
2 kašike ulja
2 čena belog luka
Priprema
Sipati u šerpu ulje, naseckati sitno luk i staviti da se dinsta, potom dodati kad luk postane staklast šargarepu iseckanu na kolutove i celerov koren na kockice.
Dinstati 10 minuta, pa dodati boraniju i paradajz sok. Dodavati vode po malo, začiniti alevom paprikom, solju i biberom.
Kada je boranija skoro gotova dodati 1 krompir koji smo narendali i beli luk sitno seckan. Krčkati na laganoj vatri oko pola sata, po potrebi dolivati vodu.
(Espreso/Recepti.com)