preukusno
ĆUFTE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U NJIH DODATE 1 NEOBIČAN SASTOJAK: Domaćice do sada ovu CAKU nisu ZNALE
Ovaj recept će vam pomoći da budu toliko mekane da se raspadaju
Ćufte su uvek dobrodošle za ručak.
Još ako ih napravite u paradajz sosu ima da nestanu očas posla.
Ovaj recept će vam pomoći da budu toliko mekane da se raspadaju.
Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati.
Sastojci za ćufte:
500 gr mešanog mlevenog mesa
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
2 kašike svežeg peršuna
1 jaje
so, biber, začini po ukusu
Sastojci za sos:
50 ml ulja
3 kašike brašna
500 ml soka od paradajza
500 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite.
Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.
Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok.
Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer. Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti.
Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj.
Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta.
Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)