Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

ideja za ručak

ORIGINALNI RECEPT ZA SELJAČKI PILAV SA PILETINOM: Starinsko jelo naših baka koje svi obožavamo

Jelo koje je idealno za porodični ručak

Objavljeno: 12.05.2023. 22:55h

Staro tradicionalno jelo uz dodatak šampinjona obogatiće vašu trpezu. Ukoliko uz pilav poslužite i domaću supu sa knedlama dobićete pravi nedeljni ručak.

Sastojci:

600 g praziluka

3 šargarepe

pakovanje šampinjona

600 g piletine (batak i karabatak)

150 g pirinča

500 ml mleka

ulje

so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema:

Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.

(Espreso/Stvar ukusa)