preukusno!
OVAKO JE IZGLEDAO STARI JUGOSLOVENSKI RUČAK: Danas ga malo ko PRAVI, A OVO VOĆE JE GLAVNO (RECEPT)
Ako ne znate šta danas za ručak, a želite da oduševite celu porodicu, ovo je pravi recept za vas!
Pile punjeno dujom je stari jugoslovnski recept koji su naše majke i bake često pravile!
Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili. Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim.
Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti. Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.
Sastojci:
- 1 pile
- 1 kg dunja
- 1 kašika brašna
Priprema:
Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja. Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.
(Espreso/NajŽena)