recept
PILEĆA KRILCA U MARINADI PO BAKINOM RECEPTU: Karamelizovani sloj nateraće vas PRSTE DA POLIŽETE
U činiju sipati ulje,med, soja so, ml paprike, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber
Lepljiva karamelizovana pileća krilca sa krompirićima od kojih se prsti ližu.
Potrebno je:
600 gr pilećih krilaca
2 kašike ulja
2 kašičice meda
2 kašike soja sosa
1/2 kašičice ml paprike
malo belog luka
1 kašičicu začina za piletinu ili kurkumu
2 kašike kečapa
1.2 kašika pavlake može kisela
so biber
Priprema:
U činiju sipati ulje,med, soja so, ml paprike, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber. Sve izmešati. Sipati u to krilca i izmešati.
Pleh obložiti pek papirom i poredjati krilca. i to dodati krompiriće pa izmešati u ostatku sosa, još malo posoliti i dodati ulja i staviti krompir u redunu pleha.
Peći na 210 stepeni da porumeni oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom. Fantazija ukusa uživajte... Najbolja krilca koje ste jeli....
Majke i snajke:
(Espreso)