zapišite
OVU TORTU SVAKA DOMAĆICA REDOVNO SPREMA, A RETKO KOJA ZNA ORIGINALAN RECEPT: Postoji CAKA u PRIPREMI
Svaka domaćica imaju svoju verziju, ali ovako se sprema na originalan način
Laganu, jednostavnu i ukusnu tortu morate da napravite.
Recept je svima poznat, ali ovaj je jedinstven.
Svaka domaćica imaju svoju verziju, ali ovako se sprema na originalan način.
Sastojci:
Za filove:
1 l mleka
130g šećera
4 pudinga od vanile
200g putera sobne temperature
120g prah šećera
150g mlevene plazme
120g kokosa
170g mlevenih oraha
Za ganaš:
50g mlečne čokolade
50g crne čokolade
100ml slatke pavlake
Priprema:
Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.
U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 22cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orah fil. Odložiti u frižider na najmanje 2h Nakon toga napraviti ganaš, staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati torta na hlađenje dok se ganaš ne stegne.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Slatka domaćica)