Torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

zapišite

OVU TORTU SVAKA DOMAĆICA REDOVNO SPREMA, A RETKO KOJA ZNA ORIGINALAN RECEPT: Postoji CAKA u PRIPREMI

Svaka domaćica imaju svoju verziju, ali ovako se sprema na originalan način

Objavljeno: 11.05.2023. 17:47h

Laganu, jednostavnu i ukusnu tortu morate da napravite.

Recept je svima poznat, ali ovaj je jedinstven.

Svaka domaćica imaju svoju verziju, ali ovako se sprema na originalan način.

foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Sastojci:

Za filove:

1 l mleka

130g šećera

4 pudinga od vanile

200g putera sobne temperature

120g prah šećera

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

150g mlevene plazme

120g kokosa

170g mlevenih oraha

Za ganaš:

50g mlečne čokolade

50g crne čokolade

100ml slatke pavlake

foto: Privatna arhiva

Priprema:

Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

foto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 22cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orah fil. Odložiti u frižider na najmanje 2h Nakon toga napraviti ganaš, staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati torta na hlađenje dok se ganaš ne stegne.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Slatka domaćica)