Slana štrudla, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

ukusno testo

ZA OVOM SLANOM ŠTRUDLOM DOMAĆICE SU POLUDELE: Ukusnija je od bilo KOJE PITE, recept će vas RASPAMETITI

Ukusnija je od bilo koje pite, kao i gibanice

Objavljeno: 11.05.2023. 17:24h

Umesto tradicionalne štrudle sa makom i orasima, napravite slanu varijantu.

Ukusnija je od bilo koje pite, kao i gibanice.

Prste ćete polizati.

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Potrebno je:

Za testo:

1 šolja (od 200ml) mlakog mleka

1 šolja (od 200ml) mlake vode

1 kašika šećera

1 kašika soli

pola šolje (od 200 ml) ulja

pakovanje suvog kvasca

FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

brašno

Za fil:

200 grama sira

1 jaje

so

100 ml kiselog mleka

slanina

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Za premazivanje:

Žumance

Susam

Priprema: U dublju plastičnu činiju stavite zagrejano mleko, vodu i ulje. Dodajte so, šećer i kvasac. Dodajte i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira 5 minuta. Zatim postepeno sipajte brašno u činiju i mesite sve dok ne umesite srednje čvrsto testo. Ostavite testo da naraste oko 1h.

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Nakon toga ga podelite na dva dela. Svaki deo razvijte što tanje, polovinu izreckajte nožem, a polovinu namažite filom od sira i jaja, a onda dodajte i slaninu - po želji. Umotajte stavite u tepsiju i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 5 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

(Espreso/Kurir Stil)