Mađarice, Foto: Printscreen/Youtube/NatasineSlastice

prste da poližeš!

OVO JE ORIGINALAN RECEPT ZA ČUVENE MAĐARICE: Ništa KREMASTIJE niste probali, a trik je u OVOME

Mađarice su jedan od omiljenih kolača kod nas, a ovo je recept koji će sve oduševiti.

Objavljeno: 11.05.2023. 15:35h

Pridržavajte se ovog recepta i napravićete poslasticu koja će oduševiti sve od najmčađih do najstarijih!

Sastojci

ZA KORE

  • 600 gr brašna: 300 gr mekog i 300 gr oštrog brašna
  • 150 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 gr margarina
  • 2 cela jaja
  • 1 kiselo pavlake od 2 dcl

FIL

GLAZURA

  • 100 gr tamne čokolade
  • 50 gr margarina
  • malo ulja da se dobije glatka glazura
foto: Printscreen/Youtube/NatasineSlastice

Priprema

1. KORE

2. Od sastojaka za kore zamesite testo koje podelite na 5-7 kora. Pek papir izrežite na npr. 3 podloge 25×37 cm ili dimenzije koje vama odgovaraju. Testo razvaljajte na radoj površini i stavite na pek papir i još razvaljajte da testo prekrije pek papir. Stavite na okrenutu tepsiju i pecite na 160-180C dok ne dobije malo boju. Tako možete ispeći čak i 10 kora, 7 sigurno.

3. FIL

4. Brašno i šećer ukuvajte, u mleko odmah dodajte margarin da se kuva. Kuvajte 5-10 minuta, nakon toga dodajte čokoladu da se otopi, promešajte i vrućim filom filujte mađaricu. Kada ste isfilovali na kolač stavite neki teret da se kore sjedine sa filom. Odozgo stavite čokoladnu glazuru i držite kolač u frižideru. Sledeći dan možete poslužiti kolač.

5. Prijatno!

(Espreso/Coolinarika)