prste da poližeš!
OVO JE ORIGINALAN RECEPT ZA ČUVENE MAĐARICE: Ništa KREMASTIJE niste probali, a trik je u OVOME
Mađarice su jedan od omiljenih kolača kod nas, a ovo je recept koji će sve oduševiti.
Pridržavajte se ovog recepta i napravićete poslasticu koja će oduševiti sve od najmčađih do najstarijih!
Sastojci
ZA KORE
- 600 gr brašna: 300 gr mekog i 300 gr oštrog brašna
- 150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 gr margarina
- 2 cela jaja
- 1 kiselo pavlake od 2 dcl
FIL
- 1.5l mleka
- 12 velikih kašika šećera
- 9 velikih vrhom kašika oštroga brašna
- 200 gr tamne čokolade
- 200 gr margarina
GLAZURA
- 100 gr tamne čokolade
- 50 gr margarina
- malo ulja da se dobije glatka glazura
Priprema
1. KORE
2. Od sastojaka za kore zamesite testo koje podelite na 5-7 kora. Pek papir izrežite na npr. 3 podloge 25×37 cm ili dimenzije koje vama odgovaraju. Testo razvaljajte na radoj površini i stavite na pek papir i još razvaljajte da testo prekrije pek papir. Stavite na okrenutu tepsiju i pecite na 160-180C dok ne dobije malo boju. Tako možete ispeći čak i 10 kora, 7 sigurno.
3. FIL
4. Brašno i šećer ukuvajte, u mleko odmah dodajte margarin da se kuva. Kuvajte 5-10 minuta, nakon toga dodajte čokoladu da se otopi, promešajte i vrućim filom filujte mađaricu. Kada ste isfilovali na kolač stavite neki teret da se kore sjedine sa filom. Odozgo stavite čokoladnu glazuru i držite kolač u frižideru. Sledeći dan možete poslužiti kolač.
5. Prijatno!
(Espreso/Coolinarika)