Rebarca, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

ručak za tren oka!

NAJBOLJI TRIK ZA SPREMANJE SVINJSKIH REBARACA: Ako to uradite OVAKO, VOLEĆE VAS JOŠ VIŠE

Ako danas ne znate šta spremati za ručak, imamo rešenej za vas!

Objavljeno: 11.05.2023. 14:29h

Spremite svinjska rebarca na ovaj načini cela porodica će biti oduševljena!

Sastojci

  • 1 veliki komad svinske rebarca
  • 1 zlica vegeta
  • 1 kasicica papar
  • 1/2 kasicica bjeli luk u prahu
  • 1/3 kasicica alova paprika
  • sol po ukus
  • 2 zlice senf
  • 1 kasicica worcestershire sos

ZA PREMAZ

  • 3-4 zlice kecap
  • 1 zlica maslinovo ulje
  • 1 kasicica origano
foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

Priprema

1. Vegeta, papar, sol, alova paprika i bjeli luk promesajte i stime posolite rebarca

2. Senf promesajte sa worcestershire sos i premazite rebarca

3. Ljepo ih umotajte u aluminijumskoj foliju (koju ste poprskaleuljom) i ostavite nekoliko sata u frizideru

4. Pecnicu zagrejte na 120 stupnjeva i pecite rebarca tako zavijani u foliju oko 2 1/2 sata

5. Otvorite foliju (pazite da se ne opecete) i premazite rebarca sa mjesavinom kecapa, maslinovo ulje i origano

6. Sad imate dva izbora…mozete ovako premazani da ih malo provrtite na rostilja ili kao sto sam radila ja ukljucite gornji grejac pecnice na najjaku vatru i pecite ih nekoliko minuta dok se ne uhvati ljepa korica

(Espreso/Coolinarika)