recept
OVAKO AUSTRIJANCI SPREMAJU HLEB: Nema KVASCA, a JEDAN DODATAK daje FENOMENALAN UKUS, odlepićete
Peći na 200 stepeni 35 minuta
Domaćinski hleb je hrana koja je u Srbiji tradicija. Svaka domaćica sprema pogaču na svoj način.
Ovaj austrijski hleb vrlo je interesantan i drugačiji od svih koje ste do sada probali.
Ovaj spoj ukusa je nešto novo i fenomentalno.
Sastojci:
450 grama brašna (ja sam koristila pšenično integralno) jedna kašičica soli jedan prašak za pecivo jedna kašika maslinovog ulja 220 mililitara mlake vode šaka maslina svež ruzmarin
Priprema:
U jednu činiju stavite brašno, prašak za pecivo, so, ruzmarin i sve dobro promešajte. Napravite smesu i dodajte ulje i vodu. Mutite kašikom a zatim izručitine na kuhinjsku ploču i domesite.
Potrudite se da ga ne premesite previše, jer kasnije onda može hleb da bude tvrd. Rastanjite rukom veknu u obliku diska i dodate iseckane masline. Sada celu smesu napravite u lotpu i napravite oblik po želji pre pečenja. Peći na 200 stepeni 35 minuta.
Prijatno.
Majke i snajke:
(Espreso/NajŽena)