DRUGAČIJA JE
OVAKO GRCI SPREMAJU PROJU: 1 sastojak obavezno STAVLJAJU u NJU kako bi bila MEKANA (RECEPT)
Naše domaćice će odmah poželeti da zapišu recept
Grci imaju svoj jedinstven recept za proju.
Jedan sastojak je čini mekanom.
Naše domaćice će odmah poželeti da zapišu recept.
Sastojci:
Šolja kukuruznog brašna
Šolja pšeničnog brašna
Dve kašičice praška za pecivo
2 jaja
Šolja jogurta
120 grama maslaca
2 kašike maslinovog ulja
1 mala tikvica
200 grama fete
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Stil/Stvar ukusa)