bacite pogled
RUSI GIBANICU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 NEOBIČNOG SASTOJKA: Obavezno to STAVLJAJU, zato je ukusnija OD NAŠE (RECEPT)
Našim domaćicama to ne bi palo na pamet
Rusi imaju svoj recept za gibanicu koja je ukusnija od naše.
Jedan neobičan sastojak stavljaju u nju.
Našim domaćicama to ne bi palo na pamet.
Kada je reč o gibanici svaka domaćica ima svoj recept koji se razlikuje u sitnim detaljima. Sada probajte da napravite rusku gibanicu ili pitu sa sirom koja dosta podseća na srpsku. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu. Priprema nije komplikovana, a ukus je neponovljiv.
Sastojci:
400 g kora za pitu
250 g feta sira
250 ml jogurta
4 jajeta
100 ml kisele vode
1 kašika brašna
16 g praška za pecivo
150 g maslaca
Priprema:
Tepsiju obilno premažite istopljenim puterom. Premažite koru istopljenim puterom, pa stavite drugu i pospite izmrvljenim feta sirom. Urolajte, pa krajte savijte na unutra. Stavite na sredinu tepsije. Uzmite sledeću koru, premažite puterom, stavite drugu koru, feta sir i urolajte. Obmotajte oko kore u sredini tepsije. Radite tako dok ne utrošite materijal. Premažite preostalim puterom pitu i pospite preostalom fetom. Jogurt umutite sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i kiselom vodom. Sipajte preko pite, pa ostavite da stoji 5 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)