Grašak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

za ručak

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA GRAŠAK: U zapršku DODAJTE OVO i stalno ćete ga TAKO SPREMATI

Jedan sastojak morate da dodate u zapršku

Objavljeno: 10.05.2023. 19:10h

Napravite grašak od kojeg će ukućanima krenuti voda na usta.

Jedan sastojak morate da dodate u zapršku.

Bolji niste pravili.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

1 kesa smrznutog graška

1 veća glavica crnog luka

2-3 cena belog luka

2-3 šargarepe

ulje

so (vegeta)

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

mirođija

malo brašna

aleva paprika

malo šećera

peršun

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Na ulju ispržite sitno seckana oba luka i dodajte pola male kašičice šećera. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite.

Zatim dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom, koliko želite da vam bude gust, može “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gušći. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte.

Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.

Ako želite da grašak spremite sa mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, onda tu pržite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.

Bonus video:

(Espreso/Najžena)