Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

paŽnja

OVO JE OMILJENO JELO DŽEJMIJA OLIVERA: Zaljubićete se u ukus, a ima samo DVA SASTOJKA

Dodajte testeninu i kuvajte još oko 1 minut

Objavljeno: 10.05.2023. 14:42h

Domaća veganska testenina od spanaća i brašna umešana u pesto od oraha vaš doživljaj testenine vinuće u nebesa.

Sastojci:

Za testeninu:

150 grama višenamenskog brašna

150 g bebi spanaća

Za pesto od oraha:

½ šolje oraha (oko 50 grama)

3 šolje svežeg bosiljka

2 mala čena belog luka, mlevena

1 srednji limun

1 ½ kašike nutritivnog kvasca

1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

foto: Printscreen Youtube/My kitchen Tanja

Za pesto: Tostirajte orahe u tiganju i ubacite u secka. Dodajte bosiljak, beli luk, 1 kašiku limunovog soka, ½ kašičice rendane limunove korice, nutritivni kvasac i 2 kašike vode. Blendirajte dok se ne formira glatka pasta, stružući sa strana posude ako treba. Polako ulijjte ekstra devičansko maslinovo ulje sve dok pesto ne postane gladak. Začinite limunovim sokom, solju i biberom po ukusu. U lonac sipajte vodu i ubacite 1 ½ kašičicu soli. Spanać i brašno izblendirajte u mekano testo, Rukama formirajte loptu. Spljoštite loptu udisk, debljine oko 3-4 cm. Držite disk iznad vrijuće vode. Kuhinjskim makazama seckajte komadiće i direktno ih puštajte da padnu u ključalu vodu. Kuvajte testeninu oko 5 minuta, ili dok ne ispliva na površinu. Ocedite. Zagrejte pesto u velikom tiganju na srednje niskoj temperaturi oko 2 minuta, dodajući još vode po potrebi do željene teksture. Dodajte testeninu i kuvajte još oko 1 minut.

(Espreso/Trpeza.alo.rs)