isprobajte ga
RECEPT POZNATOG KUVARA ZA DORUČAK DOSTOJAN ŠAMPIONA: Pravi se za samo 45 SEKUNDI
Recept koji je britanski kuvar podelio na Instagramu brzo je doživeo milionske preglede. Za početak, Džejmi je šerpu veličine 20 cm stavio na zagrevanje na srednje jak plamen, a zatim je dodao kašiku maslinovog ulja. Usput, prethodno zagrevanje šerpe je i uslov da brzo zgotoviš ovo fino jelo
Fini ukusni omlet definitivno je doručak dostojan šampiona, ali zahtevnost njegove pripreme u ranim jutarnjim satima može nas i pomalo obeshrabriti. Srećom, Džejmi Oliver podelio je recept za omlet koji možeš zgotoviti za samo 45 sekundi i tako obuhvaćen proteinima i energijom krenuti u radni dan. Hvala ti, Džejmi!
Recept koji je britanski kuvar podelio na Instagramu brzo je doživeo milionske preglede. Za početak, Džejmi je šerpu veličine 20 cm stavio na zagrevanje na srednje jak plamen, a zatim je dodao kašiku maslinovog ulja. Usput, prethodno zagrevanje šerpe je i uslov da brzo zgotoviš ovo fino jelo.
Zatim je razbio dva jaja u činiji, dodao im prstohvat soli i biberte ih razgradio uz pomoć viljuške. Očigledno, ne moraš vladati veštinom istodobnog razbijanja dva jaja poput njega, ali ako uspeš i to će ti uštedeti dve, tri sekunde vremena.
Umućena jaja Džejmi je zatim ulio u zagejan tiganj te ih ravnomerno rasporedio po dnu. Kada su lagano uhvatila koricu na dnu, preko jaja je zatim stavio rendani čedar sir. Pre nego što se sir potpuno rastopio, tiganj je uklonio s plamena i dopustio da zaostala toplina dovrši posao. Zatim je uz pomoć silikonske lopatice presavio omlet nekoliko puta tako da sir ostane u sredini.
Gotov omlet je servirao na tostirani hleb bez previše zamaranja o izgledu jela, jer što je najvažnije – sigurno je ukusno i fino!
‘’Ono što ste napravili je potencijalno najbolji omlet na svetu’’, rekao je Džejmi u videu.
(Espreso/Trepza.alo.rs)