Blitva, Foto: Printscreen YouTube/LearnToCook

recept

OD OVOG JEFTINOG POVRĆA NAPRAVITE NAJBOLJE JELO: Zdravo i ukusno, a sprema se za manje OD POLA SATA

Ako volite blitvu, ovaj brzinski i jednostavan recept će vas oduševiti

Objavljeno: 10.05.2023. 12:25h > 12:54h

Blitve sada ima na svakom koraku, a od ovog povrća možete da napravite nekoliko vrsta jela, a najpoznataje je dalmatinsko varivo koje se pravi sa krompirom. Danas vam predlažemo da blitvu spremite kao prilog i to po švajcarskom receptu.

Jednostavno i brzo jelo po receptu profesionalnih kuvara, a slatka paprika i puter je čine drugačijom od ostalih recepata. Možete je jesti samu, ali i služiti uz kuvani krompir.

foto: Printscreen/youtube/LekoviteBiljke

Sastojci:

blitva

1 čen belog luka

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike vode, po potrebi

prstohvat mlevene crvene paprike

1 kašičica putera

Priprema:

Blitvu dobro operite, pa isecite dršku, a listove krupno iseckajte. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i mlevenu slatku papriku. Posle minut dodajte blitvu i poklopite.

Za nekih 5 minuta proverite, a ako vam deluje suvo dodajte malo vode. Malo promešajte, pa ponovo poklopite i posle 5 minuta je gotovo. Posolite i dodajte puter i sve dobro sjedinite.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)