obara sa nogu
DODAJTE 1 SASTOJAK U PARADAJZ SALATU I SAMO TAKO ĆE BITI SOČNA: Više je nećete praviti bez toga
Tajna ove salate je u jednom sastojku
Paradajz je tokom leta omiljena namirnica, a najviše ga jedemo u kombinaciji sa crnim lukom i krastavcem.
Sada je trenutak da probate nešto novo i lepše, a ukus će vas potpuno oduševiti.
Tajna ove salate je u jednom sastojku.
Nikada ne biste mogli pretpostaviti, ali ako dodate listiće sveže mente u paradajz, dobićete ukusno letnje jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim što je ukusan, ne smemo zaboraviti i na zdravstvene dobrobiti paradajza.
Sastojci:
Paradajz – 1 kg Slatka paprika – 2 komada Peršun – 2 veze Mirođija – 1/2 veze Nana – 3-5 listova Beli luk – 3-4 čena Alkoholno sirće – 1 kašika Biljno ulje – 4 kašike
Šećer – 1,5-2 kašičice So – 1 kašičica Ljuta paprika – po ukusu
Priprema:
Slatku papriku, beli luk, nanu, mirođiju, ljutu papriku, sirće, biljno ulje, šećer i so ubacite u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
Operite paradajz, pa ga prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji 5-7 minuta, a zatim procedite i skinite kožicu sa paradajza. Zahvaljujući ovoj tehnici, paradajz će se mnogo brže marinirati. Isecite svaki paradajz na 4 dela.
Paradajz ubacite u posudu u kojoj ćete služiti salatu i ređajte po slojevima. Svaki sloj prelijte dobijenom marinadom i posipajući peršunom.
Pokrijte salatu folijom i ostavite da se marinira 2 sata na sobnoj temperaturi, a zatim dobro izmešajte i stavite u frižider preko noći, piše Sensa.rs.
Prijatno!
(Espreso/Sensa)