Pita, Foto: Bakina kuhinja
recept
TAJNA ISKUSNIH PEKARA ZA PRAVLJENJE KORA KRIJE SE U OVOME: Samo ovako će vam PITE biti MEKANE i UKUSNE
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom
Objavljeno: 08.05.2023. 20:11h
Andjela Milojkovic
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Majke i snajke:
(Espreso/Krstarica)