Pita, Foto: Bakina kuhinja

recept

TAJNA ISKUSNIH PEKARA ZA PRAVLJENJE KORA KRIJE SE U OVOME: Samo ovako će vam PITE biti MEKANE i UKUSNE

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom

Objavljeno: 08.05.2023. 20:11h

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

Sastojci:

foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

8 kašika brašna

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

Majke i snajke:

(Espreso/Krstarica)