Torta Šeherezada, Foto: Printscreen YouTube/Home Made Recipes

poslastica

NIJEDNO SLAVLJE NIJE MOGLO DA PROĐE BEZ OVE TORTE: Danas se SVI utrkuju za RECEPT koji je skroz ZABORAVLJEN

Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera

Objavljeno: 08.05.2023. 19:18h

Torta Šeherzada je odavno poznata u Srbiji i domaćice vole da je spremaju jer je priprema jednostavna, a ukus neverovatan.

Evo recepta.

Potrebno je:

600 g (2 pakovanja) petit beurre turskog keksa

400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake

400 ml kisele vode

foto: Printscreen/Youtube/Hrana i Vino

200g prah šećera

250g margarina

1 l mleka

3 kesice pudinga od karamele

9 kašika šećera

Priprema:

Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica. Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom.

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/FOODEE

Dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta.

Zavrsiti šlagom i ukrasiti po želji. Keks se ne kvasi! Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks već fino omekšao od fila.

Majke i snajke:

(Espreso/Recepti.com)