poslastica
NIJEDNO SLAVLJE NIJE MOGLO DA PROĐE BEZ OVE TORTE: Danas se SVI utrkuju za RECEPT koji je skroz ZABORAVLJEN
Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera
Torta Šeherzada je odavno poznata u Srbiji i domaćice vole da je spremaju jer je priprema jednostavna, a ukus neverovatan.
Evo recepta.
Potrebno je:
600 g (2 pakovanja) petit beurre turskog keksa
400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400 ml kisele vode
200g prah šećera
250g margarina
1 l mleka
3 kesice pudinga od karamele
9 kašika šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica. Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom.
Dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta.
Zavrsiti šlagom i ukrasiti po želji. Keks se ne kvasi! Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks već fino omekšao od fila.
Majke i snajke:
(Espreso/Recepti.com)