Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
sočno
OVO JE STARINSKI RECEPT ZA DOMAĆINSKI SATARAŠ: Ovako ga spremaju NA SELU, bolji ne postoji
Sataraš je mnogima omiljeno jelo, a pravi je brzo i lako
Objavljeno: 08.05.2023. 17:58h
Andjela Milojkovic
Sataraš je savršen za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije. I što je najvažnije, svi će u njemu uživati.
Sastojci:
3 veće glavice crnog luka
1/2 kg paprika
1 kg paradajza
1 veći patlidžan
so i biber
Priprema:
Na ulju se izdinsta luk, pa se doda paprika. Kada paparika omekša dodaje se patlidžan oljušten i isečen na kockice, zatim se nakon 5 minuta dodaje paradajz sečen na kockice.
Sve se dinsta 20-ak minuta, a onda se temperatura na minimum pa se ostavi sataraš da se krčka još jedno 5 minuta, ali poklopljen.
Majke i snajke:
(Espreso/Stil)