Hleb sa belim lukom, Foto: PRINTSCREEN/YT/매일맛나 DELICIOUS DAY

PRSTE DA POLIŽETE

MEKANI HLEB SA BELIM LUKOM: Kriške se SAME ODVAJAJU, a evo šta ga čini da bude KAO DUŠA (RECEPT)

Umesto klasičnog hleba napravite ovaj sa aromatičnim nadevom od belog luka.

Objavljeno: 08.05.2023. 17:00h

Priprema domaćeg hleba je nekada zahtevala vešte ruke domaćica, ali danas postoji puno recepata koji su zaista jednostavni. Ako volite aromatičan i mekan hleb, onda obavezno isprobajte i ovaj recept koji je hit na društvenoj mreži Instagram.

Brzo je postao viralan, a voda na usta vam kreće samo pri pogledu na sliku. Testo se lako mesi, a mirisan puter pun paste od belog luka daje poseban šmek.

Uživajte!

Sastojci:

Za pastu od brašna:

4 kašike brašna

120 ml sojinog mleka

60 ml vode

Za testo:

720 g brašna

100 g braon šećera

4 kašičice suvog kvasca

1 kašičica soli

360 ml sojinog mleka

140 g margarina

Za nadev:

125 g margarina

2 glavice belog luka

1 veza peršuna

Priprema: U jednoj posudi pomešajte brašno, sojino mleko i vodu i dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, kvasac i so. Dodajte toplo sojino mleko, pastu od brašna i puter sobne temeprature. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite pola sata da nadođe. Isecite vrh glavice belog luka, pa stavite na pleh. Tako uradite i sa drugom, pa pecite 10 minuta na 200°C. Istisnite pastu od belog luka u neku posudu i dodajte margarina sobne temeprature i seckani peršun. Dobro sjedinite. Razvucite testo, pa premažite nadevom od belog luka i pospite rendanim sirom, začinima po želji i posolite. Isecite na kocke, a onda dodajte ređajte po 3 kocke jednu na drugu i stavljajte u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta. Prijatno!