PRSTE DA POLIŽETE
MEKANI HLEB SA BELIM LUKOM: Kriške se SAME ODVAJAJU, a evo šta ga čini da bude KAO DUŠA (RECEPT)
Umesto klasičnog hleba napravite ovaj sa aromatičnim nadevom od belog luka.
Priprema domaćeg hleba je nekada zahtevala vešte ruke domaćica, ali danas postoji puno recepata koji su zaista jednostavni. Ako volite aromatičan i mekan hleb, onda obavezno isprobajte i ovaj recept koji je hit na društvenoj mreži Instagram.
Brzo je postao viralan, a voda na usta vam kreće samo pri pogledu na sliku. Testo se lako mesi, a mirisan puter pun paste od belog luka daje poseban šmek.
Uživajte!
Sastojci:
Za pastu od brašna:
4 kašike brašna
120 ml sojinog mleka
60 ml vode
Za testo:
720 g brašna
100 g braon šećera
4 kašičice suvog kvasca
1 kašičica soli
360 ml sojinog mleka
140 g margarina
Za nadev:
125 g margarina
2 glavice belog luka
1 veza peršuna
Priprema: U jednoj posudi pomešajte brašno, sojino mleko i vodu i dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, kvasac i so. Dodajte toplo sojino mleko, pastu od brašna i puter sobne temeprature. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite pola sata da nadođe. Isecite vrh glavice belog luka, pa stavite na pleh. Tako uradite i sa drugom, pa pecite 10 minuta na 200°C. Istisnite pastu od belog luka u neku posudu i dodajte margarina sobne temeprature i seckani peršun. Dobro sjedinite. Razvucite testo, pa premažite nadevom od belog luka i pospite rendanim sirom, začinima po želji i posolite. Isecite na kocke, a onda dodajte ređajte po 3 kocke jednu na drugu i stavljajte u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta. Prijatno!