Mesnati rolat, Foto: PRINTSCREEN/YT/ALLE REZEPTE

recept

MESNATI ROLAT SA SLANINOM BEZ KOG ĐURĐEVDAN NE MOŽE DA PROĐE: Peče se u sopstvenom soku, UKUS KIDA

Napravite mesni rolat za Đurđevdan

Objavljeno: 05.05.2023. 19:02h

Umesto pečenja ove godine za Đurđevdan možete da poslužite mesni rolat.Napunite sa sirom i povrćem, a onda umotajte u slaninu.Peče se u sopstvenom soku, a na kraju dobijete sočno i ukusno meso koje nijedan gost neće odbiti.

Priprema ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti, ali treba malo truda, a možete da ga služite samo sa salatom ili nekim prilogom po želji.

foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

1 štap celera

1 crni luk

3 čena belog luka

100 ml vode

malo ruzmarina

2 paprike

900 g mlevenog mesa

Još:

3 crna luka

puter

maslinovo ulje

svež origano

200 g pečuraka

tvrdi sir

dimljena slanina

Priprema:

Crni i beli luk, kao i celer iseckajte, pa stavite u blender. SIpajte vodu, posolite, pobiberite i pospite ruzmarin. Dobro izblendirajte. Papriku sitno iseckajte, pa dodajte u mleveno meso.

Dodajte i tečnost koju ste napravili od luka i celera. Sve dobro sjedinite rukama. U tiganj dodajte malo ulja, putera i svežeg origana, pa propržite krupno sečeni crni luk. Kada omekša dodajte seckane pečurke. Posolite i pržite dok ne bude gotovo.

Zatim zgužvajte pek papir, pa rasporedite mleveno meso u obliku pravougaonika. Pospite rendanim sirom, pa proprženim pečurkama i lukom. Urolajte, pa stavite u tepsiju sa sve pek papirom. Umotajte slaninu oko rolata. Pecite na 200°C oko 90 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)