razmislite
OVE NAMIRNICE NIKAD NE TREBA KOMBINOVATI SA ČAJEM: Evo šta se može desiti ORGANIZMU ako to URADITE
Veliki ljubitelji čaja su i Japanci, a mlade devojke iz ove zemlje idu u posebnu školu kako bi naučile da naprave i posluže čaj. Kurs pohađaju i strankinje koje se udaju za Japance kako bi se bolje uklopile u japansko društvo i kulturu. Čaj se najčešće služi uz kolačiće ili sendviče, ali postoje i namirnice koje nikako ne treba kombinovati sa ovim napitkom jer mogu da dovedu do ozbiljnih stomačnih problema
Čaj je najpopularniji napitak na svetu i pije se u mnogim zemljama. Pravi se od raznih biljaka i ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Najpoznatiji konzumenti ovog napitka su Englezi koji imaju čitav ritual pripreme i služenja.
Veliki ljubitelji čaja su i Japanci, a mlade devojke iz ove zemlje idu u posebnu školu kako bi naučile da naprave i posluže čaj. Kurs pohađaju i strankinje koje se udaju za Japance kako bi se bolje uklopile u japansko društvo i kulturu. Čaj se najčešće služi uz kolačiće ili sendviče, ali postoje i namirnice koje nikako ne treba kombinovati sa ovim napitkom jer mogu da dovedu do ozbiljnih stomačnih problema.
Đus
Sok od pomorandže ili limuna koji se najčešće pije uz doručak nikako ne treba kombinovati uz čaj. Kiselina iz ovog soka u kombinaciji sa čajem dovodi do nadimanja, pa je prepruka da đus nikako ne pijete pre ili posle čaja.
Voće
Ako sa čajem započinjete dan, a uz to ste i na dijeti u kojoj jedete voće, vodite računa da imate dovoljno vremena između ispijanja čaja i konzumiranja voća.
Kurkuma
Treba izbegavati da u isto vreme pijete čaj ili konzumirate kurkumu jer to može da uznemiri vaš stomak i dovede do problema.
Surutka
Kombinacija surutke i čaja je vrlo loša ideja. Treba izbegavati bilo kakvu kombinaciju jogurta, surutke, kiselog mleka i drugih mlečinih proizvoda sa čajem.
Zeleno povrće
Povrće bogato gvožđem kao što je spanać ili blitva je vrlo zdravo, ali pod uslovom da ga ne jedete u isto vreme kad pijete i čaj koji će ograničiti apsorbovanje gvožđa iz povrća u organizam. Svi benfiti zelenog povrća se gube ukoliko nakon jela popijete šolju bilo kog čaja.
Leblebije
Jela na bazi leblebije čak i brašno koje se dobija od ove biljke i čaj su vrlo loša kombinacija koju treba izbegavati. Ova kombinacija uništava dobre mikrobe u crevima.
Sladoled
Sladoled i druge zamrzunte poslastice i hrana nisu dobra ideja za jelo ukoliko ste pre toga pili čaj. Jednostavno nisu dobar par hladan sladoled i topao čaj što može da šokira organizam.
Beskvasni hleb
Kombinacija čaja i beskvasnog hleba još jedna je kombinacija koju treba izbegavati zato što dovodi do nadimanja.
(Espreso/Srećna republika)