Kačamak, Foto: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2

PREUKUSNO!

STARINSKI RECEPT ZA KAČAMAK: Najveći gurmani ga SAMO OVAKO prave

Kačamak je jelo koje Srbi često jedu za doručak, a evo i originalnog recepta starih baka!

Objavljeno: 04.05.2023. 23:45h

Isporbajte ovaj recept i uživaćete!

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 1,5-2 l vode
  • 500 g kukuruznog brašna
  • malo soli
  • 3 pune kašike margarina
  • malo rendanog sira
foto: Printscreen / Youtube

Priprema

U posoljenoj kipućoj vodi dodati brašno, ali netreba mešati. Brašno treba da ostane na površini vode kao kupa. Kroz tu "kupu" napraviti udubljenje varjačom i ostaviti da se na laganoj vatri kuva.

Kad brašno nestane sa površine vode, promešati da ne ostanu grudvice i mešajući kuvati još par minuta. Gotov kačamak preliti sa otopljenim margarinom (margarin otopiti da malo i progori da cvrči). Kačamak vaditi kašikom u činiju iz koje ćete posluživati. Svako sebi sipa u tanjir rendani sir.

(Espreso/Recepti.com)