Marinirano meso, Foto: Printscreen Instagram/suzielee71
recept
MARINADA ZA SVAKU VRSTU MESA KOJA DAJE NAJBOLJI UKUS: Jedan sastojak je VEOMA VAŽAN, bez njega je nemojte spremati
Brzo se priprema, a mesu daje posebnu aromu
Objavljeno: 04.05.2023. 22:00h
Andjela Milojkovic
Meso koje planirate da pečete na roštilju biće najbolje ukoliko ga pre roštiljanja marinirate.
Zato smo za vas spremili recept za marinadu koja je se idealno kombinuje uz svako meso.
Sastojci:
100 ml suncokretovog ulja
100 ml jabukovog sirćeta
½ kašičice soli
4 čena belog luka
so, biber
1 kašičica začinske paprike
Priprema:
Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber začinsku papriku, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte.
Kada sve fino izmešate, dodajte preostalu količinu sirćeta i ulja.
Meso dobro utrljajte sa svih strana i ostavite ga par sati u frižideru, a onda ga pecite na roštilju.
Majke i snajke:
(Espreso/Telegraf)